Ouderen man en kinderen spelen met bal

Zorgondernemers Klosterhoaf presenteren zich in Arcen

Arcen, 06-09-2019


Het was een grote wens van de Dorpsraad Arcen: kleinschalige, intensieve 24-uurszorg in de eigen kern. De beoogde locatie was er al. Samen met een aantal kartrekkers uit het dorp en de gemeente, regelde Proteion de rest. Bestuurder Wiel Ploegman: “We hebben een investeerder en twee betrokken zorgondernemers gevonden. En we staan straks garant voor de kwaliteit van zorg voor de toekomstige bewoners.” Donderdag 5 september jl. presenteerden de zorgondernemers hun plannen aan de gemeenschap.

 

De toekomst van de zorg speelt zich af in de wijk. Vanuit die gedachte helpt Proteion lokale zorgondernemers hun droom te verwezenlijken. ‘Powered by Proteion’ is een vernieuwende vorm van samenwerking, waarbij kleinschalige woonzorglocaties achter de schermen ondersteuning van zorgorganisatie Proteion ontvangen. Een concept dat het beste uit twee werelden verenigt. Dat blijkt wel uit het aantal zorgondernemers dat inmiddels een samenwerking met Proteion heeft. Klosterhoaf in Arcen wordt de achtste.

Bestuurder Wiel Ploegman: “Mensen willen het liefst in hun vertrouwde omgeving verzorgd worden. Als dat thuis niet meer kan, is een kleinschalige woonvorm een prettig alternatief. Bij voorkeur in je eigen dorp. Nu zien we steeds meer ondernemers opstaan die kleinschalige woonvormen met zorg willen ontwikkelen. Dit keer was het de gemeenschap die zich sterk maakte voor een eigen woonzorglocatie. En daar hebben we op ingespeeld. Alle papieren zijn rond, de verbouwing is gestart.”

 

Warm Thuis

Klosterhoaf is gevestigd in het oude gemeenschapshuis en de bibliotheek van Arcen. Na een grondige renovatie komt er plek voor 25 bewoners met dementie of een andere intensieve zorgbehoefte. De appartementen zijn verdeeld over twee verdiepingen met elk een grote gezamenlijke woonkamer en keuken waar dagelijks vers gekookt wordt. In de afgesloten tuin is het heerlijk vertoeven onder de grote oude bomen. De dagelijkse leiding komt in handen van zorgondernemers Ellen Wilbers en Leon Janssen. Zij kennen elkaar al meer dan 25 jaar uit de zorgwereld.

 

Ellen heeft een facilitaire achtergrond. Zij wordt de gastvrouw en gaat zich met name richten op wonen, welzijn en alles wat daarbij komt kijken. Leon heeft ruime ervaring in de ouderenzorg en zal samen met de zorgprofessionals de spil zijn in alle zorgtaken. "Klosterhoaf wordt een warm thuis. We werken met een team van betrokken en gekwalificeerde medewerkers, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Samen met de kennis en expertise van Proteion gaan we er alles aan doen om de ‘normale’ levensstijl zoveel mogelijk te behouden. Naast individuele wensen en behoeften hebben we aandacht voor het gemeenschapsgevoel en spelen we in op alle zorg en verpleging die nodig is. Uiteraard met respect voor privacy en in goed overleg met bewoners, familie en andere betrokkenen.”


Nieuws

Arcen, 06-09-2019

Zorgondernemers Klosterhoaf presenteren zich in Arcen

Donderdag 5 september jl. gaven de zorgondernemers Ellen Wilbers en Leon Janssen een presentatie over Klosterhoaf aan de bewoners van Arcen.

> Lees meer 
Horn, 02-09-2019

Verdeling management zorgcentra

Roel Caris wordt verantwoordelijk voor Proteion Libermannhof, De Merwijck en De Wachtpost.

> Lees meer 
Montfort, 30-08-2019

Maison Molenbeecke geopend

Op 25 augustus is Maison Molenbeecke in Montfort feestelijk geopend.

> Lees meer 
Horn, 12-08-2019

Gepensioneerde medewerkers helpen Proteion uit de brand

‘Pas na werktijd wordt Riet weer mam’

> Lees meer 
Horn, 22-07-2019

Scherpere keuzes voor zichtbaar goede zorg

De Wachtpost en Hornerheide onder verscherpt toezicht

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact