Ouderen man en kinderen spelen met bal

Stem op IEP voor de Zinnige Zorg Award 2018!

Venray, 08-05-2018


Het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) is genomineerd voor de VGZ Zinnige Zorg Award 2018: daar zijn we trots op. Stem op IEP!

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor degene die het treft maar ook familie of naasten worden hierdoor geraakt. Wanneer hierbij ook nog angst, agressie of ander heftig, onbegrepen gedrag voor komt, wil je niets liever dan zo snel mogelijk de juiste hulp om dit te stoppen of te verminderen. 

Het IEP biedt deze hulp. Binnen ons kleinschalig centrum in Venray komen kennis en ervaring vanuit de geestelijke gezondheidszorg en de belevingsgerichte zorg voor ouderen met dementie samen.

De behandelperiode bestaat uit twee fasen. In de eerste fase verblijft een cliënt op de opnameafdeling, in de tweede fase op de transferafdeling voor de vervolgbehandeling en beoordeling van mogelijkheden voor een vervolgplek. Het behandelend en verpleegkundig team is actief op beide afdelingen. De behandeling is afgestemd op de individuele behoefte van de cliënt. Zo bereiden we deze zo goed mogelijk voor op de overgang naar een regulier zorgcentrum. 

'Ik voelde meteen dat mijn vader hier op zijn plaats was. Hier begrijpen ze wat hij nodig heeft. Er is vanaf het begin ook meteen aandacht voor de familie, dat doet goed.' (Ingrid Feijen, dochter)

Genomineerd 
IEP is genomineerd voor deze prijs. Vindt u IEP een mooi initiatief, stem dan op ons, zodat wij onze zorg verder kunnen ontwikkelen en vernieuwen. Bekijk hier het filmpje over IEP en breng uw stem uit van 7 tot en met 27 mei 2018. 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over IEP? Klik hier

Samen de kennis, samen de zorg
Het IEP Venray is een samenwerking tussen Proteion en Vincent van Gogh.


Nieuws

Heythuysen, 09-01-2019

Nummerwijziging Proteion De Kreppel

Het telefoon- en faxnummer van De Kreppel zijn gewijzigd.

> Lees meer 
Maasbracht, 21-12-2018

Opening De Bolder

Prachtig eindresultaat zorgonderneming De Bolder!

> Lees meer 
Horn, 11-12-2018

Zorgverzekeraars 2019

In deze tijd denken veel mensen na over de zorgverzekering in 2019. Het is belangrijk om te weten wat u wel en niet vergoed krijgt. Dat geldt ook voor de zorg van Proteion.

> Lees meer 
Beesel, Roerdalen & Venlo, 13-11-2018

Mantelzorgers verrast

Zo'n 1.500 mantelzorgers verrast tijdens de Dag van de Mantelzorg.

> Lees meer 
Horn, 09-10-2018

De miMakkers van Proteion

Maak kennis met Mik en Ties; de miMakkers van Proteion. Contact van hart tot hart met mensen met dementie.

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact