Ouderen man en kinderen spelen met bal

Stem op IEP voor de Zinnige Zorg Award 2018!

Venray, 08-05-2018


Het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) is genomineerd voor de VGZ Zinnige Zorg Award 2018: daar zijn we trots op. Stem op IEP!

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor degene die het treft maar ook familie of naasten worden hierdoor geraakt. Wanneer hierbij ook nog angst, agressie of ander heftig, onbegrepen gedrag voor komt, wil je niets liever dan zo snel mogelijk de juiste hulp om dit te stoppen of te verminderen. 

Het IEP biedt deze hulp. Binnen ons kleinschalig centrum in Venray komen kennis en ervaring vanuit de geestelijke gezondheidszorg en de belevingsgerichte zorg voor ouderen met dementie samen.

De behandelperiode bestaat uit twee fasen. In de eerste fase verblijft een cliënt op de opnameafdeling, in de tweede fase op de transferafdeling voor de vervolgbehandeling en beoordeling van mogelijkheden voor een vervolgplek. Het behandelend en verpleegkundig team is actief op beide afdelingen. De behandeling is afgestemd op de individuele behoefte van de cliënt. Zo bereiden we deze zo goed mogelijk voor op de overgang naar een regulier zorgcentrum. 

'Ik voelde meteen dat mijn vader hier op zijn plaats was. Hier begrijpen ze wat hij nodig heeft. Er is vanaf het begin ook meteen aandacht voor de familie, dat doet goed.' (Ingrid Feijen, dochter)

Genomineerd 
IEP is genomineerd voor deze prijs. Vindt u IEP een mooi initiatief, stem dan op ons, zodat wij onze zorg verder kunnen ontwikkelen en vernieuwen. Bekijk hier het filmpje over IEP en breng uw stem uit van 7 tot en met 27 mei 2018. 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over IEP? Klik hier

Samen de kennis, samen de zorg
Het IEP Venray is een samenwerking tussen Proteion en Vincent van Gogh.


Nieuws

Horn, 18-05-2018

Nieuwe ZorgBedWijzer toont vrije zorgbedden in de regio

Capaciteit eerstelijns verblijf real-time inzichtelijk in app voor verwijzers

> Lees meer 
Horn, 12-05-2018

12 mei: Dag van de zorg. Dag van Proteion.

Vandaag is het de Dag van de Zorg en de Dag van Proteion.

> Lees meer 
Venray, 08-05-2018

Stem op IEP voor de Zinnige Zorg Award 2018!

IEP is genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2018. Daar zijn we trots op!

> Lees meer 
Horn, 19-03-2018

Nieuw: mantel-zorg-spreekuur

Mantel-zorg-spreekuur, iets voor u?

> Lees meer 
Horn, 16-03-2018

Wat maakt de zorg bijzonder?

Waarom hebben jonge collega's van Proteion gekozen voor werken in de zorgsector, en wat maakt werken in de zorg voor hen zo bijzonder?

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact