Ouderen man en kinderen spelen met bal

Open inloop Roncalli Staete geopend

Roermond, 07-03-2017


Met veel plezier heeft wethouder Marianne Smitsmans de rode loper uitgelegd voor de entree van de gemeenschappelijke ruimte Roncalli Staete in Roermond

Omdat het dagbestedingsproject in Roncalli Staete te weinig deelnemers had en met sluiting werd bedreigd,  is er in oktober 2016 een enquête gehouden onder bewoners van het Laurentiuskwartier. Het doel van de enquête was te onderzoeken of er voldoende draagvlak was om van het dagbestedingsproject een open inloop te maken. Het bleek dat er veel behoefte is aan een open inloop: een gezellige ontmoetingsruimte dicht bij huis. De wensen van bewoners aan activiteiten zijn divers: samen koffie drinken, een spelletje doen of gebruik maken van de leestafel;  kunnen deelnemen bewegingsactiviteiten of aan creatieve activiteiten; gezellig samen eten; ondersteuning bij het gebruik van computer of smartphone, instellen televisie, etc. Uit het onderzoek bleek ook dat veel bewoners zich als vrijwilliger willen inzetten voor het project. Een hartverwarmend resultaat!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft wethouder Marianne Smitsmans van Roermond de rode loper uitgerold en daarmee de open inloop plus van Roncalli Staete geopend. De rode loper als symbool dat iedereen welkom is en er toe doet. De kleur rood om de warmte te symboliseren die we aan elkaar willen geven. Een uitgebreid programma is gepresenteerd en de activiteiten kunnen van start gaan.

Zorg en Welzijn van Proteion zijn hand in hand gegaan en hebben samen met de bewoners van het Laurentiuskwartier gebouwd aan een stevig fundament voor de toekomst.

Vanaf 6 maart is de nieuwe open inloop in Roncalli Staete geopend. Meer dan 20 vrijwilligers zetten zich samen met een professional in voor het welzijn van de bewoners van het Laurentiuskwartier.

Met dank aan iedereen die heeft meegeholpen dit prachtig resultaat te bereiken!

Voor meer informatie: roncallistaete@proteion.nl.


Nieuws

Venlo, 10-08-2017

90-jarige vrijwilliger bij De Wachtpost

Een 90-jarige vrijwilliger, die komen we niet vaak tegen. Reden om de jarige te verrassen met een bloemetje!

> Lees meer 
Horn, 03-08-2017

Cliëntenraad zoekt versterking

Meepraten over ontwikkelingen in de zorg en advies geven over het beleid? Dat kan als lid van de cliëntenraad.

> Lees meer 
Roermond, 31-07-2017

ZZP'er bij Proteion - hoe werkt dat?

Als ZZP'er aan de slag bij Proteion Thuiszorg, hoe werkt dat? Bezoek onze bijeenkomst op 31 augustus.

> Lees meer 
Horn, 23-06-2017

Proteion Schoon verhuist naar Horn

Het kantoor van Proteion Schoon is verhuisd naar Hornerheide in Horn. In de dienstverlening aan cliënten verandert niets.

> Lees meer 
Haelen, 22-06-2017

NOS Journaal maakt opnames over warme dag bij St. Magdalena

Hoe houdt Limburg het hoofd koel tijdens deze warme dagen? Het NOS Journaal stapte binnen bij St. Magdalena in Haelen. Bekijk de reportage in de NOS Journaals op NPO1.

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact