Ouderen man en kinderen spelen met bal

Gouden PREZO-keurmerk voor Proteion

Horn, 12-03-2019


Op dinsdag 12 maart kreeg Proteion het gouden keurmerk PREZO uitgereikt. PREZO is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren.

Proteion is er trots op dit keurmerk te ontvangen. PREZO staat voor PREstaties in de ZOrg. PREZO kijkt naar de prestaties die zorgprofessionals en -organisaties leveren. Wiel Ploegman, voorzitter Raad van Bestuur: “Onze zorg- en dienstverlening is kwalitatief in orde. Dat bevestigt ook Perspekt door ons het gouden PREZO keurmerk toe te kennen. Bijzonder aan het PREZO-keurmerk is de focus op welbevinden van cliënten. Iedereen mag erop vertrouwen dat onze basiszorg gewoon goed is. Maar een dag nét een beetje meer glans geven, dat doe je met andere dingen. Met aandacht, contact of een activiteit. Zo maak je een dag bijzonder voor iemand. Dát heeft Perspekt ook bij ons terug gezien en daar zijn we blij mee!”

Complimenten
Perspekt concludeert dat het ‘goed leven’ op allerlei fronten is bij Proteion. De zorg is persoonsgericht en belevingsgericht. Het sluit aan bij de leefwereld van onze cliënten. Daarbij worden instrumenten zoals de tovertafel, beweegtuin en herinneringskoffer ingezet. Mantelzorgers en vrijwilligers worden actief betrokken bij de zorg en het welzijn van cliënten.
Perspekt heeft talloze mooie voorbeelden gezien van aandacht voor het welbevinden van cliënten. Van wensboom tot dagbestedingsactiviteiten. En van de inzet van eigen psychologen tot de MiMakker.

Verdienste van de medewerkers
Proteion liet haar medewerkers het keurmerk in ontvangst nemen. Ploegman: “Dat we dit gouden keurmerk krijgen, is vooral een verdienste van onze medewerkers. Zij maken het elke dag waar voor onze cliënten.”

Totale toetsing
De zorg en dienstverlening van Proteion is eind 2018 onderworpen aan een audit door Perspekt. Van thuiszorg tot thuisbegeleiding en van zorgcentra tot dagbesteding. Alleen wanneer een organisatie op álle fronten goed scoort, komt deze in aanmerking voor het gouden PREZO-keurmerk.

Bekijk hier het filmpje waarin medewerkers vertellen waarom ze trots zijn op het keurmerk.

 

 

 


Nieuws

Horn, 15-07-2019

Jaarverslag 2018: Elke dag gewoon bijzonder

Bekijk hier ons jaarverslag.

> Lees meer 
Kessel, 08-07-2019

Nummerwijziging Proteion De Merwijck

De telefoonnummers van De Merwijck zijn gewijzigd.

> Lees meer 
Horn, 21-06-2019

Hitteprotocol van kracht

Er is een hittegolf op komst. Daarom gaat het hitteprotocol van kracht in onze zorgcentra.

> Lees meer 
Maasniel, 18-06-2019

Maasniel krijgt Open Inloop

Dagbesteding Klein Kerkeveldt heet sinds kort Neel Ontmoet

> Lees meer 
Horn, 04-06-2019

Zorginstellingen geven gezamenlijk signaal af

Onvoldoende personeel om zorgvraag in vakantieperiode volledig op te vangen

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact