Ouderen man en kinderen spelen met bal

Gouden PREZO-keurmerk voor Proteion

Horn, 12-03-2019


Op dinsdag 12 maart kreeg Proteion het gouden keurmerk PREZO uitgereikt. PREZO is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren.

Proteion is er trots op dit keurmerk te ontvangen. PREZO staat voor PREstaties in de ZOrg. PREZO kijkt naar de prestaties die zorgprofessionals en -organisaties leveren. Wiel Ploegman, voorzitter Raad van Bestuur: “Onze zorg- en dienstverlening is kwalitatief in orde. Dat bevestigt ook Perspekt door ons het gouden PREZO keurmerk toe te kennen. Bijzonder aan het PREZO-keurmerk is de focus op welbevinden van cliënten. Iedereen mag erop vertrouwen dat onze basiszorg gewoon goed is. Maar een dag nét een beetje meer glans geven, dat doe je met andere dingen. Met aandacht, contact of een activiteit. Zo maak je een dag bijzonder voor iemand. Dát heeft Perspekt ook bij ons terug gezien en daar zijn we blij mee!”

Complimenten
Perspekt concludeert dat het ‘goed leven’ op allerlei fronten is bij Proteion. De zorg is persoonsgericht en belevingsgericht. Het sluit aan bij de leefwereld van onze cliënten. Daarbij worden instrumenten zoals de tovertafel, beweegtuin en herinneringskoffer ingezet. Mantelzorgers en vrijwilligers worden actief betrokken bij de zorg en het welzijn van cliënten.
Perspekt heeft talloze mooie voorbeelden gezien van aandacht voor het welbevinden van cliënten. Van wensboom tot dagbestedingsactiviteiten. En van de inzet van eigen psychologen tot de MiMakker.

Verdienste van de medewerkers
Proteion liet haar medewerkers het keurmerk in ontvangst nemen. Ploegman: “Dat we dit gouden keurmerk krijgen, is vooral een verdienste van onze medewerkers. Zij maken het elke dag waar voor onze cliënten.”

Totale toetsing
De zorg en dienstverlening van Proteion is eind 2018 onderworpen aan een audit door Perspekt. Van thuiszorg tot thuisbegeleiding en van zorgcentra tot dagbesteding. Alleen wanneer een organisatie op álle fronten goed scoort, komt deze in aanmerking voor het gouden PREZO-keurmerk.

Bekijk hier het filmpje waarin medewerkers vertellen waarom ze trots zijn op het keurmerk.

 

 

 


Nieuws

Arcen, 06-09-2019

Zorgondernemers Klosterhoaf presenteren zich in Arcen

Donderdag 5 september jl. gaven de zorgondernemers Ellen Wilbers en Leon Janssen een presentatie over Klosterhoaf aan de bewoners van Arcen.

> Lees meer 
Horn, 02-09-2019

Verdeling management zorgcentra

Roel Caris wordt verantwoordelijk voor Proteion Libermannhof, De Merwijck en De Wachtpost.

> Lees meer 
Montfort, 30-08-2019

Maison Molenbeecke geopend

Op 25 augustus is Maison Molenbeecke in Montfort feestelijk geopend.

> Lees meer 
Horn, 12-08-2019

Gepensioneerde medewerkers helpen Proteion uit de brand

‘Pas na werktijd wordt Riet weer mam’

> Lees meer 
Horn, 22-07-2019

Scherpere keuzes voor zichtbaar goede zorg

De Wachtpost en Hornerheide onder verscherpt toezicht

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact