Ouderen man en kinderen spelen met bal

Gepensioneerde medewerkers helpen Proteion uit de brand

Horn, 12-08-2019


Sluitende werkroosters maken, dat is in de zorg een hele uitdaging. In de zomerperiode is dat vanwege de vakanties van de vaste medewerkers extra lastig. Daarom vroeg Proteion gepensioneerde medewerkers om bij te springen. Met resultaat! Deze zomer helpen minstens zes rotten in het vak Proteion uit de brand.

De personeelskrapte in de zorg maakt creatief. Toen 1e wijkverpleegkundige Chantal Geurts met het idee kwam om haar  gepensioneerde moeder in haar teams te latenbijspringen, is Proteion actief op zoek gegaan naar meer oud-zorgmedewerkers. Inmiddels zijn er al zes dames aan de slag in diverse thuiszorgteams. De cliënten, onze collega’s, iedereen is er blij mee”, vertelt Chantal.

Ervaring genoeg
Riet Geurts vond het een goed idee om uit te helpen in het thuiszorgteam van dochter Chantal. Vroeger werkte ze als verzorgende bij Proteion St. Jozef in Wessem en de laatste jaren voor haar pensioen had ze een 0-urencontract bij de thuiszorg. Ervaring genoeg dus. Riet: “Mijn hart ligt in de zorg. Ik vind het belangrijk dat mensen ook in de zomerperiode de zorg krijgen die ze gewend zijn. Daar wil ik graag aan bijdragen. Ik ga als verzorgende in Thorn werken op de uren dat er niemand anders beschikbaar is. Ik voel me nog hartstikke fit, mijn man is ook nog heel actief. Er is dus niets dat me tegenhoudt.”  Dochter en 1e wijkverpleegkundige Chantal is blij met collega Riet. Moeder en dochter hebben vroeger vaker samen gewerkt. Dat ging heel goed. Chantal: “Pas na werktijd wordt Riet weer mam.”

Trots op het vak
Proteion is tevreden over de opbrengst van de actie. Er zijn nu zes gepensioneerden na een meeloopdag aan de slag gegaan in verschillende thuiszorgteams in Noord- en Midden-Limburg. Soms in een andere functie dan voorheen. Verpleegkundigen waarvan de BIG-registratie is verlopen, kunnen bijvoorbeeld zonder aanvullende toetsen als verzorgende aan het werk. Daarnaast is Proteion nog met een aantal geïnteresseerden in gesprek en wordt er contact opgenomen met medewerkers die door vakantie niet bereikbaar waren. Sommige gepensioneerden vinden het zo leuk om weer in hun oude beroep actief te zijn dat zij ook na de vakantieperiode beschikbaar blijven om in te vallen.


Nieuws

Horn, 12-08-2019

Gepensioneerde medewerkers helpen Proteion uit de brand

‘Pas na werktijd wordt Riet weer mam’

> Lees meer 
Horn, 22-07-2019

Scherpere keuzes voor zichtbaar goede zorg

De Wachtpost en Hornerheide onder verscherpt toezicht

> Lees meer 
Horn, 15-07-2019

Jaarverslag 2018: Elke dag gewoon bijzonder

Bekijk hier ons jaarverslag.

> Lees meer 
Kessel, 08-07-2019

Nummerwijziging Proteion De Merwijck

De telefoonnummers van De Merwijck zijn gewijzigd.

> Lees meer 
Horn, 21-06-2019

Hitteprotocol van kracht

Er is een hittegolf op komst. Daarom gaat het hitteprotocol van kracht in onze zorgcentra.

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact