Ouderen man en kinderen spelen met bal

Dagbesteding Aan de Singel Venray 7 dagen per week open

Venray, 28-03-2019


Sinds kort is Dagbesteding Aan de Singel in Venray 7 dagen per week geopend. Dat is uniek! Aan de Singel is de eerste dagbesteding binnen Proteion die 7 dagen per week open is. Het verruimen van de openingsdagen komt voort uit de grote behoefte aan dagbesteding onder ouderen, óók in de weekenden.  

Openingsdagen
Aan de Singel was voorheen al 6 dagen per week open. Alleen op zaterdag nog niet. Omdat de wachtlijst lang werd en mensen aangaven behoefte te hebben aan de zaterdag, zijn de openingsdagen verruimd naar 7 per week. De openingstijden zijn net als door de week van 10.00-16.00 uur.

Activiteiten
Om de deelnemers een fijne dag te bezorgen worden er allerlei activiteiten gedaan.
Deze zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van iedere deelnemer. In principe worden in het weekend dezelfde activiteiten gedaan als door de week. Op zondag krijgt de dag een extra feestelijk tintje, bijvoorbeeld met wat lekkers bij de koffie.

Meer tijd voor deelnemers
Door Vullings: “Het fijne van het weekend vind ik ook dat je er meer voor de deelnemers kunt zijn, je krijgt geen telefoontjes en geen mailtjes en daardoor heb je ook minder administratieve bezigheden en meer tijd en aandacht voor de deelnemers.”

Warme maaltijd
Net als doordeweeks, is er ook in het weekend een verse warme maaltijd tussen de middag. Meestal wordt deze bereid door een vrijwillige kok, elke dag een andere die een eigen ‘menu’ verzorgt.

Vrijwilligers
Iedere dag staat er 1 professional klaar samen met een team van vrijwilligers om de deelnemers een fijne dag te bezorgen. Extra dagen open, betekent ook behoefte aan extra vrijwilligers. Vooral voor de weekenddagen. Iets voor jou? Neem dan contact op via Proteion Welzijn: welzijn@proteion.nl / 088-850 00 00.


Nieuws

Horn, 18-04-2019

Storing Ziggo: opgelost

Storing bij Ziggo is opgelost.

> Lees meer 
Venray, 28-03-2019

Dagbesteding Aan de Singel Venray 7 dagen per week open

Sinds kort is Dagbesteding Aan de Singel in Venray 7 dagen per week geopend. Dat is uniek!

> Lees meer 
Horn, 12-03-2019

Gouden PREZO-keurmerk voor Proteion

Op dinsdag 12 maart kreeg Proteion het gouden keurmerk PREZO uitgereikt. PREZO is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren.

> Lees meer 
Horn, 04-03-2019

Bestuurder Proteion gaat naar Van Neynsel

Na ruim 7 jaar dienstverband als bestuurder bij Proteion, neemt Marcel van Woensel per 1 juni afscheid van de organisatie.

> Lees meer 
Horn, 27-02-2019

Professionele adviesraad (PAR) van Proteion van start!

Nieuwe PAR geeft gevraagd en ongevraagd advies over de zorg

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact