Ouderen man en kinderen spelen met bal

Bestuurder Marcel van Woensel neemt afscheid

Horn, 23-05-2019


Per 1 juni neemt bestuurder Marcel van Woensel afscheid van Proteion. Na 7 jaar bij Proteion gaat hij een nieuwe uitdaging aan als bestuurder bij Van Neynsel, een ouderenzorgorganisatie in de regio den Bosch. Een terugblik op zijn tijd bij Proteion.

Wat is voor jou Typisch Proteion?
 “Proteion is flexibel en beweegt goed mee met veranderingen in de maatschappij. Een organisatie die kansen ziet én pakt. Anderen vinden Proteion een betrouwbare en degelijke organisatie die nieuwe dingen durft te ontwikkelen. Dat vind ik ook typisch Proteion.”

Wat is de grootste ontwikkeling in de zorg de afgelopen jaren?
“De zorgvraag is veel zwaarder geworden. Intramuraal is het accent op intensieve zorg komen te liggen. Bleven cliënten vroeger 2 tot 3 jaar bij ons wonen, nu is dat vaak minder dan 1 jaar. Dat heeft veel impact. Ook voor de thuiszorg, die mensen langer thuis begeleidt en dus ook voor zwaardere zorgvragen komt te staan.”

Waar ben je trots op?
“Ik ben er trots op dat we bij Proteion out-of-the-box denken. Dat we proactief zijn en opdrachten enthousiast oppakken. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met de geestelijke gezondheidszorg. De IEP heeft inmiddels een regionale functie!”

Wat vind je ‘gewoon bijzonder’ aan Proteion?
“Ik kan me nog goed herinneren dat Anita Coolen van Zorghoeve de Port met ons wilde samenwerken. En dat mijn kamer vol zat met collega’s die samen bedachten hoe we dat konden doen. Er was niets; geen budget, geen kaders. Toch vonden we dat we het moesten doen, ook al verklaarden anderen ons voor gek. Nu is het werken met kleinschalige lokale zorgondernemers één van de dingen die Proteion bijzonder maakt. Dat ondernemerschap van onze medewerkers en onze organisatie, dat vind ik gewoon bijzonder.”

Waar word je blij van in je rol als bestuurder?
 “Ik geniet ervan als ik mensen in hun rol zie groeien. Ik houd ervan om samen nieuwe dingen te ontwikkelen die goed zijn voor onze cliënten, onze medewerkers én onze financiën.”

Wat is je toekomstwens voor Proteion?
“Proteion is hartstikke goed bezig. Er heerst een fijne sfeer. Ik hoop dat Proteion voorop blijft lopen in het ontwikkelen van bijdetijdse zorg.”

 

Ton de Goeij, voorzitter Raad van Toezicht:
“Wij bedanken Marcel voor zijn inzet de afgelopen 7 jaar bij Proteion en wensen hem veel succes in zijn volgende uitdaging.”
  

 

 


Nieuws

Arcen, 06-09-2019

Zorgondernemers Klosterhoaf presenteren zich in Arcen

Donderdag 5 september jl. gaven de zorgondernemers Ellen Wilbers en Leon Janssen een presentatie over Klosterhoaf aan de bewoners van Arcen.

> Lees meer 
Horn, 02-09-2019

Verdeling management zorgcentra

Roel Caris wordt verantwoordelijk voor Proteion Libermannhof, De Merwijck en De Wachtpost.

> Lees meer 
Montfort, 30-08-2019

Maison Molenbeecke geopend

Op 25 augustus is Maison Molenbeecke in Montfort feestelijk geopend.

> Lees meer 
Horn, 12-08-2019

Gepensioneerde medewerkers helpen Proteion uit de brand

‘Pas na werktijd wordt Riet weer mam’

> Lees meer 
Horn, 22-07-2019

Scherpere keuzes voor zichtbaar goede zorg

De Wachtpost en Hornerheide onder verscherpt toezicht

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact