Ouderen man en kinderen spelen met bal

90-jarige vrijwilliger bij De Wachtpost

Venlo, 10-08-2017


Een 90-jarige vrijwilliger, die komen we niet vaak tegen. Reden om de jarige te verrassen met een bloemetje!

Wekelijks vinden we Mia Ververgaert uit Venlo in de groepswoningen voor mensen met dementie bij Proteion De Wachtpost. Ze is er vrijwilliger, en op 10 augustus viert ze haar bewonderingswaardige 90e verjaardag. Mia was haar hele werkzame leven ondernemer in Venlo, ze had een zaak op de Parade; de Wolbaal. Later, op haar 68e, werd ze  vrijwilliger in een verpleeghuis. Na een lelijke val met een gebroken been tot gevolg kon Mia haar geliefde vrijwilligerswerk opgeven, maar na revalidatie begon het toch weer te kriebelen om iets voor anderen te kunnen betekenen. Zo kwam ze 4 jaar geleden bij Proteion De Wachtpost. Mia: “Ik kom nog altijd met veel plezier. Ik kan niet meer zoveel doen met de bewoners nu ik ouder ben, maar aandacht geven en samen gesprekjes voeren over vroeger kan ik gelukkig nog wel. Ik ben heel dankbaar dat ik dit werk op mijn leeftijd nog kan doen. Het is heel , belangrijk dat er vrijwilligers zijn. Zolang ik kan lopen en mijn gezondheid het toelaat, blijf ik dit werk doen!”

Vrijwilligerscoördinator Anny van de Bool verraste haar namens de medewerkers en de bewoners van De Wachtpost met een bloemetje. Van harte en bedankt voor je waardevolle werk met onze bewoners!

Meer over: vrijwilligerswerk    De Wachtpost


Nieuws

Horn, 13-11-2017

Mantelzorgers verrast!

Meer dan 1800 mantelzorgers in het zonnetje gezet.

> Lees meer 
Horn, 08-11-2017

Onderzoek klantcontactcentrum

Proteion voert de komende tijd een onderzoek uit naar het toegangsproces tot onze zorg.

> Lees meer 
Gennep, 01-11-2017

Feestelijke heropening

Ter gelegenheid van de feestelijke heropening van de dagbestedingen Mimosa en de Zonnehoek, werden de bezoekers getrakteerd op een muzikale middag.

> Lees meer 
Horn, 02-10-2017

Cliëntenraadpleging gestart

​Hoe beoordelen cliënten onze zorg en wat kunnen we beter doen? Om daar achter te komen vindt dit najaar de tweejaarlijkse cliëntenraadpleging plaats.

> Lees meer 
Venlo, 25-09-2017

Boodschappendienst

Service voor inwoners die niet meer zelfstandig hun eigen boodschappen kunnen doen.

> Lees meer 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact