Ouderen man en kinderen spelen met bal

Mantelzorgwaardering Venlo

  • Bent u mantelzorger en woont uw zorgvrager in de gemeente Venlo?
  • Biedt u minimaal 4 uur per week en langer dan 3 maanden mantelzorg?
  • Vult u het digitale aanmeldformulier volledig en naar waarheid in en stuurt u het uiterlijk 31 december 2017 digitaal terug?

Dan komt u in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2017.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is de onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Mantelzorgers zijn geen professionele hulpverleners of vrijwilligers maar hebben een persoonlijke band met diegene voor wie zij zorgen. De zorg gaat hierbij verder dan de dagelijkse verzorging van bijvoorbeeld een kind of ander familielid.

Wat houdt de mantelzorgwaardering 2017 in?

Net als in 2015 en 2016 geeft de gemeente Venlo ook in 2017 mantelzorgvouchers ter waarde van € 75,00 cadeau. Deze kunt u besteden bij diverse lokale en regionale ondernemers (o.a. winkels, restaurants en culturele voorzieningen). Naast de vouchers wordt ook een mantelzorgpas verstrekt. Met deze pas kunt u gebruik maken van allerlei kortingen bij lokale en regionale ondernemers. Op de website van het Ontzorgteam kunt u nalezen bij welke lokale en regionale ondernemers u de mantelzorgvouchers kunt besteden en welke kortingen en/of acties zij bieden op vertoon van uw mantelzorgpas. U kunt zich één keer per jaar aanmelden voor de mantelzorgwaardering. De mantelzorgpas en -vouchers van de mantelzorgwaardering 2017 zijn geldig tot 1 april 2018. 

Mantelzorgers kunnen zich tot en met 31 december 2017 aanmelden voor de mantelzorgwaardering 2017. Hoe eerder u zich aanmeldt, hoe eerder u gebruik kunt maken van de mantelzorgvouchers en de kortingen met de mantelzorgpas. De mantelzorgpas en -vouchers kunnen 3 maal per jaar worden opgehaald. Meldt u zich daarom aan vóór 16 mei 2017, vóór 1 september 2017 of uiterlijk 31 december 2017.


U ontvangt direct na de aanmelding een mail op het door u opgegeven mailadres, bewaar deze mail goed. Geen mail ontvangen? Probeer het opnieuw of neem contact op met het secretariaat: welzijn@proteion.nl / t. 0475 45 30 33.
In de mail staat vermeldt wanneer u uw mantelzorgpas en -vouchers kunt ophalen. U ontvangt tijdig van ons een persoonlijke mail of brief met de datums, openingstijden en locaties van de Informatie en Adviespunten in de Huizen van de Wijk waar u uw mantelzorgpas en -vouchers kunt ophalen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de Mantelzorgwaardering 2017 door het aanmeldformulier digitaal in te vullen en te versturen. Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan krijgt u dit ook zo snel mogelijk te horen.

Ga naar aanmelden

Vragen?

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering en de digitale aanvraag? Neem dan contact op met de Informatie en Adviespunten in de Huizen van de Wijk. Klik hier voor een overzicht.

Heeft u vragen over mantelzorg en mantelzorgondersteuning?
U kunt contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg bij u in de buurt.

  • Voor Tegelen, Blerick en Venlo (behalve Venlo Noord):
    Proteion Welzijn, tel. (0475) 453 033 of mail naar welzijn@proteion.nl
  • Voor Venlo Noord, Arcen, Lomm en Velden:
    Synthese, tel. (077) 472 25 34 of mail naar a.damhuis@synthese.nl

De mantelzorgwaardering is een waardering van de gemeente Venlo, in samenwerking met en uitgevoerd door Proteion Welzijn, Synthese en het Ontzorgteam.

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact