Ouderen man en kinderen spelen met bal

Mantelzorgwaardering Venlo

  • Bent u mantelzorger en woont uw zorgvrager in de gemeente Venlo?
  • Biedt u minimaal 4 uur per week en langer dan 3 maanden mantelzorg?
  • Vult u het digitale aanmeldformulier volledig en naar waarheid in en stuurt u het uiterlijk 31 december 2018 digitaal terug?

Dan komt u in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2018.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is de onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Mantelzorgers zijn geen professionele hulpverleners of vrijwilligers maar hebben een persoonlijke band met diegene voor wie zij zorgen. De zorg gaat hierbij verder dan de dagelijkse verzorging van bijvoorbeeld een kind of ander familielid.

Wat houdt de mantelzorgwaardering 2018 in?

Net als voorgaande jaren geeft de gemeente Venlo ook in 2018 mantelzorgvouchers ter waarde van € 75,00 cadeau. Deze kunt u besteden bij diverse lokale en regionale ondernemers (o.a. winkels, restaurants en culturele voorzieningen). Naast de vouchers wordt ook een mantelzorgpas verstrekt. Met deze pas kunt u gebruik maken van allerlei kortingen bij lokale en regionale ondernemers. U kunt zich wel al aanmelden t/m 31 december 2018, echter op dit moment is het onduidelijk wanneer we de vouchers kunnen aanreiken.

U ontvangt in een persoonlijk bericht in uw mail of met de post meer informatie. Voeg s.v.p. welzijn@protein.nl toe aan vertrouwde mail zodat onze mail niet in uw spam terecht komt. Geen mail ontvangen? Probeer het opnieuw of neem contact op met het secretariaat: welzijn@proteion.nl t. 0475 45 30 33.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de Mantelzorgwaardering 2018 door het aanmeldformulier digitaal in te vullen en te versturen. Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan krijgt u dit ook zo snel mogelijk te horen.

Ga naar aanmelden

Vragen?

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering en de digitale aanvraag? Neem dan contact op met de Informatie en Adviespunten in de Huizen van de Wijk. Klik hier voor een overzicht.

Heeft u vragen over mantelzorg en mantelzorgondersteuning?
U kunt contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg bij u in de buurt.

  • Voor Tegelen, Blerick en Venlo (behalve Venlo Noord):
    Proteion Welzijn, tel. (0475) 453 033 of mail naar welzijn@proteion.nl
  • Voor Venlo Noord, Arcen, Lomm en Velden:
    Synthese, tel. (077) 472 25 34 of mail naar a.damhuis@synthese.nl

De mantelzorgwaardering is een waardering van de gemeente Venlo, in samenwerking met en uitgevoerd door Proteion Welzijn en Synthese.

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur)

Bel mij terug
Contact