field:altText

Proteion en het coronavirus

Op deze webpagina houden we u op de hoogte over onze omgang met het coronavirus. De bescherming van onze cliënten en medewerkers staat voorop. We begrijpen dat onderstaande maatregelen veel vragen van onze bewoners, klanten, mantelzorgers, collega’s en vrijwilligers. We zijn jullie dan ook dankbaar voor het begrip en de medewerking.

Over het coronavirus

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM. De informatie van het RIVM wordt continu geactualiseerd en is betrouwbaar. De landelijke RIVM-richtlijnen volgen we op de voet.

Versoepelingen per 25 september

Per 25 september versoepelt het kabinet de 1,5 meter norm. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een ‘dringend advies om afstand te houden’. Proteion houdt in haar coronabeleid vast aan dit dringende advies van afstand houden. In situaties waar afstand houden niet mogelijk is, blijven onze medewerkers een mondneusmasker dragen. Op deze wijze kunnen we verantwoord een aantal versoepelingen doorvoeren en toch veilige zorg blijven bieden aan onze bewoners

Zorgcentra

Klik op onderstaand uitklapmenu voor de coronamaatregelen die gelden in onze zorgcentra vanaf zaterdag 25 september 2021.

Zeker nu weer meer mensen welkom zijn in onze zorgcentra is het van belang dat iedereen de basisregels in acht blijft nemen:

 • Geef elkaar de ruimte, 1,5 meter blijft een veilige afstand
 • Was vaak en goed de handen
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis bij klachten en laat u testen
 • Zorg voor voldoende frisse lucht

Bezoekers hoeven in onze zorgcentra geen mondneusmasker te dragen. Vanwege de kwetsbaarheid van onze bewoners blijft het dringend advies aan bezoekers om 1,5 meter afstand te houden, ook in de cliëntkamer.

 • Er zijn geen beperkingen in het aantal bezoekers dat cliënten mogen ontvangen en aan het aantal bezoekers dat tegelijkertijd komt.
 • Bij binnenkomst desinfecteert het bezoek de handen.
 • Vanwege de kwetsbaarheid van onze bewoners blijft het dringende advies aan bezoekers om 1,5 meter afstand te houden, ook in de cliëntkamer.
 • Bewoners, servicepakkethouders, familie en andere bezoekers kunnen gebruikmaken van het restaurant en deelnemen aan (dag)activiteiten.
 • Dringend advies aan bezoekers van het restaurant blijft om 1,5 meter afstand te houden.
 • Er is geen coronatoegangsbewijs nodig om het restaurant te betreden of deel te nemen aan (dag)activiteiten. Ook niet voor externen.

Zorgleefplanbesprekingen vinden fysiek plaats, binnen een veilige afstand van 1,5 meter. 

Is een bewoner in contact geweest met een positief geteste medebewoner of ander nauw contact? Dan testen we de bewoner op dag 0. Vervolgens gaat de bewoner in quarantaine op de kamer totdat de uitslag van de test bekend is. Is de uitslag van de test negatief, dan blijft de bewoner in quarantaine op de afdeling (ongeacht of een bewoner/cliënt wel of niet gevaccineerd is). Op dag 5 wordt de bewoner opnieuw getest. Is de uitslag van deze test negatief, dan wordt de quarantaine op de afdeling opgeheven.

Contactberoepen in het zorgcentrum (kapper, pedicure, etc.) zijn voor iedereen toegankelijk. De contactberoepen dragen in onze zorgcentra een mondneusmasker tijdens hun werkzaamheden. 

Opnames gaan regulier door op basis van de volgende afspraken over testen voor opname:

 • Is de nieuwe bewoner bij opname volledig gevaccineerd én heeft deze geen klachten? Dan hoeft de bewoner voor opname geen PCR-test te ondergaan.
 • Heeft de bewoner wél klachten en/of is deze niet volledig gevaccineerd? Dan is een PCR-test nodig. Na een negatieve uitslag kan de opname plaatsvinden. 

Preventief dragen mondneusmaskers binnen 1,5 meter door medewerkers

Onze cliënten zijn kwetsbaar en het huidige risiconiveau is nog steeds zorgelijk. We willen onze cliënten veilige zorg blijven bieden. In zorgsituaties waar geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, blijven medewerkers persoonlijke beschermingsmiddelen dragen, zoals een mondneusmasker. Buiten de 1,5 meter is dit niet nodig.

Thuiszorg

Cliënten ontvangen thuiszorg van ons. Instroom verloopt op basis van regulering. Zorg bieden we alleen als dit veilig kan. We verwachten dat cliënten die coronagerelateerde klachten hebben dit van tevoren melden, zodat de medewerker met uitgebreide persoonlijke beschermingsmiddelen kan werken. Ook verwachten we dat cliënten zich laten testen als ze klachten hebben die aan corona gerelateerd zijn. 

Deze pagina is bijgewerkt op vrijdag 24 september 2021.

Coronaspecial

Als terugblik op de eerste helft van 2020 heeft Proteion een coronaspecial uitgebracht. Lees 'm hier. 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact