field:altText

Proteion en het coronavirus

Op deze webpagina houden we u op de hoogte over onze omgang met het coronavirus. De bescherming van onze cliënten en medewerkers staat voorop. We begrijpen dat onderstaande maatregelen veel vragen van onze bewoners, klanten, mantelzorgers, collega’s en vrijwilligers. We zijn jullie dan ook dankbaar voor het begrip en de medewerking.

Over het coronavirus

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM. De informatie van het RIVM wordt continu geactualiseerd en is betrouwbaar. De landelijke RIVM-richtlijnen volgen we op de voet.

Zorgcentra

Klik op onderstaand uitklapmenu voor de coronamaatregelen die gelden in onze zorgcentra vanaf maandag 19 juli 2021.

Zeker nu weer meer mensen welkom zijn in onze zorgcentra is het van belang dat iedereen de basisregels in acht blijft nemen:

 • Was vaak en goed de handen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Blijf thuis bij klachten.

Mondneusmaskers hoeven niet meer preventief gedragen te worden wanneer er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Kan dat niet, dan is het dragen van een mondmeusmasker verplicht. Dit geldt voor alle bezoekers. Ook bezoekers die gevaccineerd zijn of een negatieve testuitslag hebben, dragen een mondneusmasker op de cliëntkamer als ze geen 1,5 meter afstand bewaren.

Bezoek in het zorgcentrum

 • Cliënten mogen maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd ontvangen (kinderen tot en met 12 jaar zijn uitgezonderd).
 • We blijven bezoekers bij binnenkomst vragen zich te registreren (vanwege het bron- en contactonderzoek) en handen te desinfecteren.
 • Bezoek dat volledig gevaccineerd is of een negatieve test heeft voor het bezoek, mag in de cliëntkamer de 1,5 meter loslaten. Dragen van een mondneusmasker in dan verplicht.
 • Op basis van de 1,5 meter-regel is per ruimte bepaald hoeveel mensen aanwezig mogen zijn. Hier is geen maximumaantal personen meer aan verbonden. Dit betekent dat bewoners, servicepakkethouders, familie en andere bezoekers gebruik kunnen maken van het restaurant.
 • De maximum groepsgrootte die bepaald is voor de betreffende restaurantruimte mag niet worden overschreden.
 • Er geldt geen maximumaantal personen per tafel, zolang de 1,5 meter maar aangehouden wordt.

Grote en kleine interne activiteiten

 • Op basis van de 1,5 meter-regel is per activiteitenruimte bepaald hoeveel mensen aanwezig mogen zijn. Hier is geen maximumaantal personen meer aan verbonden. Dit betekent dat bewoners, bewoners van de aanleunwoningen, familie en andere introducés/bezoek deel kunnen nemen aan activiteiten.
 • De maximum groepsgrootte die bepaald is voor de betreffende activiteitenruimte mag niet worden overschreden.
 • Er geldt geen maximumaantal personen per tafel, zolang de 1,5 meter maar aangehouden wordt.

Grotere privé activiteiten (bijvoorbeeld een 80e of 90e verjaardag)

 • Het afhuren van een ruimte op locatie voor grote privé activiteiten is weer mogelijk. Op basis van de 1,5 meter-regel is bepaald hoeveel mensen aanwezig mogen zijn in de betreffende ruimte.
 • Zorgleefplanbesprekingen kunnen weer fysiek plaatsvinden, zolang de 1,5 meter maar aangehouden wordt.

Na contact met een besmet persoon

 • Is een bewoner in contact geweest met een positief geteste medebewoner of ander nauw contact? Dan blijven we de bewoner testen op dag 0. Vervolgens gaat de bewoner in quarantaine op de kamer totdat de uitslag van de test bekend is. Is de uitslag van de test negatief dan blijft de bewoner in quarantaine op de afdeling (ongeacht of een bewoner/cliënt wel of niet gevaccineerd is). Op dag 5 wordt de bewoner opnieuw getest. Is de uitslag van deze test negatief, dan wordt de quarantaine op de afdeling opgeheven.
 • Contactberoepen in het zorgcentrum (kapper, pedicure, etc.) zijn voor iedereen toegankelijk. De contactberoepen volgen de geldende overheidsmaatregelen die van toepassing zijn.

Preventief dragen mondneusmaskers medewerkers Proteion

Vanaf zaterdag 26 juni 2021 hoeven mondneusmaskers niet meer preventief gedragen te worden wanneer de medewerker 1,5 meter afstand van een ander (cliënt, collega, etc.) kan borgen. Dat geldt voor onze zorgcentra, thuiszorg en dagbestedingen. Bij handelingen en contact binnen de 1,5 meter, dragen onze medewerkers wel een mondneusmasker. Ook in risicovolle situaties (waaronder een coronabesmetting of verdenking hierop) dragen medewerkers een mondneusmasker.

Thuiszorg

Cliënten ontvangen thuiszorg van ons. Instroom verloopt op basis van regulering. Zorg bieden we alleen als dit veilig kan. We verwachten dat cliënten die coronagerelateerde klachten hebben dit van tevoren melden, zodat de medewerker met uitgebreide persoonlijke beschermingsmiddelen kan werken. Ook verwachten we dat cliënten zich laten testen als ze klachten hebben die aan corona gerelateerd zijn. 

Bezoek Proteion-kantoren

Onze kantoren zijn coronaproof ingericht, zodat relaties in een veilige omgeving op bezoek kunnen komen. Vanaf zaterdag 26 juni 2021 hoeven mondneusmaskers niet meer preventief gedragen te worden wanneer er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dat geldt zowel voor onze medewerkers als voor bezoekers.

Deze pagina is bijgewerkt op vrijdag 16 juli 2021.

Coronaspecial

Als terugblik op de eerste helft van 2020 heeft Proteion een coronaspecial uitgebracht. Lees 'm hier. 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact