field:altText

Proteion en het coronavirus

Op deze webpagina houden we u op de hoogte over onze omgang met het coronavirus. De bescherming van onze cliënten en medewerkers staat voorop. We begrijpen dat onderstaande maatregelen veel vragen van onze bewoners, klanten, mantelzorgers, collega’s en vrijwilligers. We zijn jullie dan ook dankbaar voor het begrip en de medewerking.

Over het coronavirus

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM. De informatie van het RIVM wordt continu geactualiseerd en is betrouwbaar. De landelijke RIVM-richtlijnen volgen we op de voet.

Bezoekregeling Proteion zorgcentra

Bezoekers van onze zorgcentra wordt gevraagd om een mondmasker te dragen. Vanaf 2 november gelden daarnaast de volgende maatregelen voor bezoek in het zorgcentrum:

  • 4 vaste bezoekers per bewoner
  • Bezoek komt met maximaal 2 personen tegelijk op bezoek
  • Iedere dag mag er 1x bezoek ontvangen worden, er is geen limiet aan de duur van het bezoek. 

Restaurants Proteion zorgcentra

Vanaf maandag 2 november de volgende afspraken voor de restaurants in de zorgcentra: 

  • Bewoners kunnen gebruik blijven maken van het restaurant\
  • Bezoekers en families kunnen geen gebruik meer maken van het restaurant
  • Servicepakkethouders kunnen alleen nog in het restaurant terecht voor de maaltijd 

Preventief dragen mondmaskers

Al onze medewerkers en vrijwilligers met cliëntcontact dragen preventief een mondmasker tijdens hun werk. Dat geldt voor de zorgcentra, thuiszorg en dagbestedingen. Met het preventief dragen van mondmaskers willen we ervoor zorgen dat we bezoekers en nieuwe bewoners kunnen blijven verwelkomen.

Nieuwe opnamen in Proteion zorgcentra

Uit voorzorg hanteren we een quarantainebeleid voor opname. Voordat een nieuwe cliënt bij ons komt wonen, gaat deze 8 dagen in thuisquarantaine. Tijdens de quarantaine wordt de toekomstig bewoner 2x per dag getemperatuurd. Op dag 8 vindt een test plaats. Is de testuitslag negatief, dan kan opname op de locatie plaatsvinden. 

Thuiszorg

In principe blijven cliënten thuiszorg van ons ontvangen. Instroom verloopt op basis van regulering. Zorg blijven we alleen bieden als dit veilig kan. We verwachten dat cliënten die coronagerelateerde klachten hebben dit van tevoren melden, zodat de medewerker met uitgebreide persoonlijke beschermingsmiddelen kan werken. Ook verwachten we dat cliënten zich laten testen als ze klachten hebben die aan corona gerelateerd zijn. 

Bezoek Proteion-kantoren

Onze kantoren zijn coronaproof ingericht, zodat relaties in een veilige omgeving op bezoek kunnen komen. Wij vragen de bezoekers van onze kantoren een mondmasker te dragen. 

Deze pagina is bijgewerkt op vrijdag 30 oktober 2020.

Coronaspecial

Als terugblik op de eerste helft van 2020 heeft Proteion een coronaspecial uitgebracht. Lees 'm hier. 

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact